Перейти до вмісту

Фундамент аніматора – майстер-клас для аніматорів спільноти Подружні зустрічі в Івано-Франківську 15-17 жовтня 2021

Аніматори спільноти Подружні зустрічі – це подружні пари та богопосвячені особи, які пройшли реколекції для подружніх пар в нашій спільноті і вирішили продовжити свою працю над діалогом на постійній основі. Бути аніматором – це безперервно вчитись діалогу, робити кроки назустріч один одному, бути об’єднаними і любити один одного, тому, що це те, що наймиліше Богу, що він очікує від нас і що подружжя пообіцяли один одному під час шлюбу, а богопосвячені особи – під час складання своєї присяги. Бути аніматором – це ділитись своїм досвідом діалогу, успішним і неуспішним, з іншими людьми, надихаючи їх тим самим на діалог між собою. Не повчати. Не розповідати цікаві теорії. А ділитись з іншими тим, чим ми живемо самі. Час від часу в спільноті проводяться формаційні заходи з метою вишколу аніматорів. Один з таких заходів під назвою майстер-клас Фундамент Аніматора і пройшов в Івано-Франківську 15-17 жовтня 2021 року.

Відгуком про цей захід поділились аніматори з Тернополя Валентина та Петро Лехани.

Величає душа моя Господа і дух мій радіє в Бозі, Спасі моїм! (Луки 1:46).

Слава Ісусу Христу!

Дякуємо Богові (нашому Головному Реколектанту) за можливість побувати на Фундаменті аніматора у
Франківську! Пережили гаму потужних приємних почуттів: почуття любові, вдячності Богові, поваги, приналежності до спільноти, радості від зустрічі, натхнення до служіння і до життя. Духовна наука богопосвячених анаматорів: сестри Христофори, а, особливо, отця Андрія знайшла місце у кожному спраглому серці:

  • Марія вибрала кращу частку: слухала, що каже Господь;
  • Коли ти зрозумів, як Бог тебе любить, тоді ти можеш йти і служити іншим з любов’ю;
  • Господь леліє грунт (серця наших учасників) дощем та сонцем наших анімацій;
  • Двозначність не має місця; тільки чисте серце і добрий намір;
  • Почуття – Божий дар;
  • Остерігайтесь фарисейської закваски – лицемірства;
  • Аніматор – та людина, яка зустріла справжнє обличчя Бога у своєму серці;
  • Аніме – «душа», аніматор має здатність відкривати свою душу для інших;
  • «Іди за мною» каже Ісус, а ще каже: «Не бійтеся»;
  • Аніматорство – це перевірка нашої віри.

Піднімалися дуже важливі і цікаві теми, які нас будували як аніматорів, давали відповіді на наші запитання. Були задоволені наші потреби: потреби у вільному часі для діалогу (з собою, у подружжі, з іншими людьми та з Богом), потреба бути прийнятим, вислуханим, любленим. Діалог привів до прийняття багатьох рішень, з якими ми повернулись додому. Рішення більшого служіння на прикладі жертовної праці наших національних лідерів Богдана та Олі Чайківських. Свідчення Дмитра та Наталі Гудзьо надихнули на рішення налагодити окремий діалог з кожною дитиною, приділити тільки їй свій час і поспілкуватись. Дякуючи майстер-класу Андрія та Марти Свистунів, прийнято рішення навчитися організовувати свій час, а також одразу ж взятися за написання провадження/зустрічі.

Кульмінацією реколекцій була зустріч Олега та Світлани Карпових в каплиці з молитвою/розважанням сестри Христофори. Діалог з Богом торкнув кожного!

З почуттям вдячності учасникам за невимушену теплу атмосферу спілкування за горнятком кави та смаколиками від пані Олі ми повернулись додому. Дякуємо сердечно за крутий майстер-клас! Він був глибоким, особливим і таким потрібним!

Залишити відповідь